Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

maandag 8 augustus 2011

Tijd voor een rollatorvriendelijke gevangenis..?


Soms moet je of ga je eens een keer vreemd, maar dit komt mede omdat een vriend het Belgische geloof of ongeloof als nationaliteit bezit, dus vandaar. België doet een vreemde constatering, de inhoud van de gevangenissen vergrijst langzaam. De hoeveelheid bewoners voor verschillende tijden met een leeftijd van zestig jaar en ouder is in de laatste twaalf jaar verdrievoudigd.
De directeuren van deze instellingen overwegen nu het instellen van een aparte vleugel voor deze zestigplussers, een vleugel met een rollatorvriendelijke indeling, geen drempels en rijbanen voor rechts en links, ter voorkoming van botsingen. Rechts krijgt, zoals in het gewone verkeer, voorrang bij het passeren van zijgangen, op weg naar het ontbijt, lunch of diner. Wellicht moet er ook eens grondig naar de menukaart worden gekeken, cholesterol verlagende maaltijden en brood zonder grove graankorrels ter voorkoming van gebitsbreuken.
De reden of verklaring voor deze ‘spontane aanwas’ is er niet daadwerkelijk aan te tonen, al  zijn er de laatste tijd wel opvallend veel verdachten van respectabele leeftijd die betrokken zijn, direct of indirect, bij het smokkelen en handelen in drugs.
Deze lucratieve bezigheid is mogelijk een aanvulling op het gekorte pensioentje of een tekort aan AOW-inkomsten.

Wellicht moet het politiekorps inhaken op deze ontwikkeling en sportief gedrag vertonen, want het zijn tenslotte je vrienden, door het inzetten van agenten met een minimum leeftijd van zestig jaar, rennen helpt dan en de fitste wint. De benodigde attributen die normaal aan de riem hangen van de wetsdienaren kunnen ook worden aangepast, in plaats van een pistool kan er een hartdefibrillator en een doosje met hartpilletjes komen. De peperspray kan worden vervangen door een tweetal busjes zuurstof, ééntje voor de crimineel en het andere voor de agent zelf, voor na de gedane achtervolgingsinspanning. De portofoon om te melden, nadat hij weer op adem is gekomen, dat de dader is gepakt, en de handboeien om te voorkomen dat er een tweede sprint moet komen, onmogelijk want het zuurstof is op, mogen blijven hangen.

Het laatste nieuwtje dat kan worden ingezet in de strijd tegen de ‘grijze-haren-criminaliteit’, een rollator met zwaailichten en gillende sirene’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten