Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

zaterdag 7 mei 2011

Expositie met toewerpverschijnselen...


Elf september blijkt een explosie dagje te zijn of meer en meer te worden. Kom je voor de opening van een exp’l’ositie met een internationaal tintje en word je het doelwit van een aanval.
Oké, er zijn vele Grieken niet blij met wat zich allemaal afspeelt in het land, velen zijn of worden de dupe van de bezuinigsmaatregelen van de regering Papandreou. Tijdens zijn bezoek aan Thessaloniki, voor die expositie, waren er protesten. Onder de protesterenden een radioloog, een lid bleek later van een ultraconservatieve organisatie, die het dus ook niet helemaal eens was met de fiscale hervormingen.
Heb je het al niet zo breed en moet je kritisch zijn op wat je wel of niet uit kan geven of aan kan schaffen. Boos zijn mag ook, maar dat je dan één van je kostbare schoenen naar het hoofd gooit van de premier en nog mist ook is natuurlijk niet echt handig. Blijf je toch zitten met maar één schoen en dat loopt lastig, maar een er schuilt ook een voordeeltje in. Na de poging geselecteerd te worden voor het Griekse honkbalteam, met twee van zijn vrienden, was er de sercurity die de man netjes, hangend tussen twee van die kleerkasten met oortjes achter hun oor, afvoerden.

Met een beetje geluk krijgt hij het werpexemplaar na de rechtzaak terug, maar voorlopig zal het wel zitten worden en daar heb je geen twee schoenen voor nodig, zelfs die ene is nog teveel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten