Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

woensdag 11 januari 2012

Ik ga gillen...


Het kan toch allemaal niet waar zijn wat je leest en hoort. De straat wordt geregeerd door racistische Marokkanen en we laten het ons allemaal welgevallen. Zelfs kopstukken uit de Nederlandse politiek spreken ‘wartaal’ en gaan hallucineren of zijn onderweg dement te worden. Bang zijn we dat we discrimineren en daarom laten we ons discrimineren, intimideren en de les lezen. We moeten accepteren dat onze dochters en vrouwen met sissende tong tot hoeren worden bestempeld en heb je er een weerwoord op, met z’n allen tegelijk in je nek en rammen, voor de komende drie maanden aan de sondevoeding.

Om terug te komen op politieke ‘boegbeelden’, veelal wonend in een deel van de stad of Nederland waar de gekleurde en asociale medemens dun bezaaid of geheel niet voor komt in  het straatbeeld, een TokkiesVrijGebied. Lezers van de Volkskrant, Parool, Financieel Dagblad, Vrij Nederland, gevaarlijke titel of bijvoorbeeld Elsevier. ’s Middags, keurig op tijd via de mail, de opinies van de dag en daar staat dan ineens een artikel van ene meneer Bolkestein, ‘ons Bolkie in de branding’, zeker voor onze Joodse medemensen.
Ik neem aan, ik hoop van ganser harte, dat ik dit compleet verkeerd heb gelezen, want het lijkt me nu toch wel een beetje de omgekeerde wereld te worden. Het is een woord dat ik niet graag gebruik of zie gebruiken, maar in dit geval komt het volgens mij met rasse schreden dichterbij, 'Dé Holocaust', met hoofdletters en een accent, een nadrukkelijk accent. Laten we nu wel zijn, straks verschuilen achter, 'we hebben het niet geweten', we weten het juist wel en we laten het gebeuren, wat we promoten het zelfs.

Waar gaat het dan wel om zult u zeggen? Om de volgende woorden van ons Bolkie; ‘herkenbare Joden kunnen beter emigreren naar Israël of Amerika’. Is hij nu helemaal van de ratten besnuffeld of heeft daadwerkelijk de Alzheimer toegeslagen. Vanwege het antisemitisme -vooral- onder de Marokkaanse jongeren kunnen ‘bewuste Joden’, de Orthodoxe, de door hun kleding eenvoudig herkenbare Joden, beter emigreren. Want hij ziet voor hen geen toekomst meer in Nederland. Deze denkwijze wordt volgens hem gevoed door de Arabische televisiezenders die weer door vele van deze Marokkaanse en Turkse jongeren worden bekeken. De maatregelen die zijn genomen of zijn voorgesteld, zoals bijvoorbeeld de ‘lokjoden’, heeft hij weinig tot geen vertrouwen in.
Alleen al de term, ‘lokjoden’, normaal gebruik je lokeenden om soortgenoten in de poel, in dit geval de ‘poel des verderf’, te krijgen om ze daarna af te schieten, gestrekt op een bordje, lekker.

Dus, word je gediscrimineerd, dan ga je maar verhuizen. In '40 - '45 de Duitsers en nu de Marokkanen, de geschiedenis herhaalt zich langzaam, we hebben schijnbaar niets geleerd.
Als er dan een poging wordt ondernomen om de aanwezigen in de schoolbanken iets bij te brengen over normen en waarden, over gebeurtenissen die het dag en nachtlicht niet konden velen, dan staan ze op hun achterste benen. Onze kinderen, de Marokkaanse en Turkse, we willen niet dan er ook maar iets over Israël wordt onderwezen. De Holocaust heeft helemaal nooit plaatsgevonden, de beelden, de foto’s, de verhalen, allemaal verzonnen en gemanipuleerd. Het enige waar ze nog op zitten te wachten, is een oproep voor een herhaling uit de geschiedenisboeken, eentje die ze wel hebben geleerd in de moskee, van die theelurkende, hersenspoelende imams, ‘Dé Kristalnacht’.

Wij zijn allemaal verdorven, geloven niet in hun Almachtige en de Almachtige van ons, voor zover je gelooft in, bedekt alles via zijn aardse aanwezigen met en onder de mantel der liefde, zelfs kleine jongetjes.

Emigreren als je ergens anders in gelooft dan in hun geloof. Dit is dan nog het verschil in geloof, de Koran of de Bijbel, maar als je nu het verschil anders wil zien of ziet tussen man en vrouw, vrouw vrouw, man man, oei, berg je dan maar, de vrachtwagen met keien is reeds besteld en onderweg, emigreren of de steniging ondergaan. 

De zo denkenden, vallen die onder de categorie ‘gehersenspoeld’ of gewoon onder het hoofdstuk dom, of...? Zijn wij gewoon te dom om dit te begrijpen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten