Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

dinsdag 24 januari 2012

Zes keer vol en dan twijfelen aan het bewijs...


Zes keer vol in het gezicht en de rechter ziet dit niet als een poging -bewezen- om de agent opzettelijk lichamelijk letsel toe te brengen. In menig bokswedstrijd -die veelal op vrijwillige basis en als sport wordt gehouden- stopt de scheidsrechter de partij om even polshoogte te nemen of het geraakte slachtoffer nog wel in staat is verder te boksen. In de partij 'Marokko - Justitie' was er geen scheidsrechter om de agent te redden door het werpen van de handdoek.

Wat nu als het andersom zou zijn geweest, de agent ramt zes keer vol in het gezicht van een zich verzettende belager, dan zijn de rapen gaar en worden er landelijk hele woonwijken platgewalst, geplunderd en zwart geblakerd door 'beledigde, zogenaamde ook slachtoffers'.
De desbetreffende agent kan het voor zijn hele leven, minimaal voor zijn carrière bij de politie, wel schudden. Die komt er niet vanaf met 20 uur kauwgummetjes van de straat peuteren, nee, die krijgt 'levenslang'. Meneer de rechter, kies nu eens -zonder het recht uit het oog te verliezen- voor de realiteit. Het gedrag van de straat mag niet de taal van de rechtspraak worden en daar gaat het nu akelig op lijken.
Wat zou u doen als deze zelfde 'man' u in de rechtbank, na uw uitspraak, een aantal rake dreunen midden op uw neusbeentje zou laten landen, wat is dan uw uitspraak, het is niet bewezen dat...

Zou het niet eens tijd worden om de bedenkers en uitvoerenden -politici en in dit geval rechters- eens een aantal weken midden tussen het probleem te laten wonen. Huur een aantal huizen in de 'fijne wijken', geef de desbetreffende personen een 'vermomming' om te komen en te gaan en laat ze daarna nu eens na gaan denken voor ze ook maar iets voorstellen. Het in het 'echie' meemaken, het aanhoren van de taal van de huidige straat, waar je eigen dochter uitgemaakt wordt voor hoer als ze niet kijkt of luistert, zelf krijg je alle verwensingen en ziektes naar je hoofd geslingerd waar miljarden aan research voor worden besteed om deze te bestrijden. Je krijgt ze voor free, gratis en voor niks.
Laat de heren beslissers eens met beide benen in de ware wereld komen kijken en dan zullen ze wel degelijk een geheel andere kijk krijgen. Dit kan ook ten voordele zijn van een dader, maar zeker van de mensen die het op de straat moeten doen. Respect tonen voor deze mensen, dat verdienen ze.

Maak een spelregelboekje met 'taakstraffen'; geweld tegen een agent(e), ambulancebroeder/zuster, brandweerman/vrouw of andere hulpverleners/sters; 7 dagen in Noordoost Groningen van 's morgen 7 tot 's avonds 7 op de knietjes in het land, aardappels rooien, spruiten plukken en er niet met de pet naar gooien, niet goed een dag verlenging van het contract.
Daarnaast natuurlijk de schade verhalen op de dader en laat deze zijn 'handlangers' maar verklikken. 100.000 € : 10 of door 25 scheelt aanzienlijk. 
Loontje komt om zijn boontje, in dit geval om aardappels of spruitjes...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten