Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

vrijdag 22 april 2011

De kennis rent de deur uit...


Ongeveer 74% van de 5.442 opgeleide personen in de leeftijdscategorie tussen 22 een 35 jaar overweegt om te gaan emigreren. Mede door de verlaging van de salarissen en de mogelijkheid om een carrière op te bouwen. Zo’n 66% wil dit gaan doen voor een betere kwaliteit van leven, terwijl 45% op zoek wil naar een baan die leuker, beter wordt betaald of meer toekomstperspectieven te bieden heeft.
Dit soort ontwikkelingen zijn dus voor een land, dat juist goed opgeleide, jonge dynamische mensen nodigt heeft om de manier van denken en doen een switch te geven in de juiste richting, een doodsteek. Investeren in dit soort mensen, enthousiasmeren, motiveren en zien te behouden voor het land. Biedt ze een beurs aan, kom tegemoet aan de vraag voor betere scholing, direct al vanaf de basisschool, help ze met bijscholingen, zorg voor meer en betere leraren en maak, samen het bedrijfsleven een gedegen toekomstplan om dit soort noodzakelijke kennis binnen de poorten te houden.
Pak daarnaast het circuit van de bijscholing door leraren aan, die op de dag bijvoorbeeld Engels geven en daarbij niet het vereiste niveau weten te bereiken dat een leerling zou moeten hebben. Om vervolgens deze leerling of leerlingen, na schooltijd, thuis bijles te geven tegen een ‘geringe’ vergoeding om het vereiste of gewenste niveau wel te halen.

Kennis is macht en macht geeft je de mogelijkheid zaken te veranderen, kan doen omwentelen, ten goede, voor iedereen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten