Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

donderdag 2 juni 2011

Mag ik er spek bij..?


Het gaat met de economie slechter, maar schijnbaar toch nog niet slecht genoeg. Want als je nu de verse eitjes al voor het smijten naar auto’s gaat gebruiken, is er nog speling in de begroting, kan de broeksriem nog wel één of twee gaatjes meer worden aangehaald.

Niets is minder waar, de eitjes hebben een heel ander doel, jouw zo snel als mogelijk aan de kant van de weg te krijgen. Op het moment dat je stopt om die zooi van je voorruit af te krijgen staan er een paar heren achter je om je heel bereidwillig, van je portemonnee, laptop, camera, mobieltje en mogelijk autopapieren en paspoort af, te helpen.

Hoe werkt het; na een avondje gezellig ergens op bezoek te zijn geweest rijd je rustig naar huis. Opeens knallen er, vanaf een viaduct, een paar eieren op de voorruit en in een reflex zet je de wissers aan en denk je door te sproeien de smurrie als omelet te laten verdwijnen, sorry, geen spek vandaag, het is crisis. Daar wachten de heren, die netjes een stukje achter je rijden, op, dat de smurrie op z’n grootst is. Doordat je water hebt toegevoegd aan de struif van het ei is het één grote witte bende geworden en kun je met geen mogelijkheid meer naar buiten kijken en moet je wel stoppen.

Overkomt je dit, dan gewoon doorrijden tot de eerst volgende mogelijkheid veilig te stoppen, bijvoorbeeld bij een tankstation, om ‘het te vroege ontbijtje’ met tissue of toiletpapier van de ruit te verwijderen. Een gewaarschuwd geklutst eitje telt voor twee... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten