Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

vrijdag 17 juni 2011

Zes koppen zonder onderstel...


Goedemiddag, goedemiddag, waar gaat het naar toe, naar huis, naar de VS, na een heerlijke vakantie op Mykonos.
Zijn dat jullie koffers, ja, oké, graag even daar op de band, zakken legen en geen andere zware metalen zaken om arm of nek? Gaat u gang, de poort geeft groen, de scanner  geeft een heel andere uitslag. De man achter, het met röntgenogen kijkende machine, schrikt zich een hoedje, nee, die hadden ze niet op, nog niet, dat zou pas later komen. In de koffers van onze  Mykonosjes lag een twaalftal lege ogen de man namelijk aan te kijken, zes complete schedels wilden de heren als aandenken en voor de komende Halloween meenemen.
Het uit Griekenland meenemen van ‘historische’ voorwerpen en zeker schedels van mensen, oud of niet oud, want dat was niet direct aantoonbaar, is ten strengste verboden. De beide heren en de zes schedels, dus in totaal een acht koppige arrestatie, mogen nog even nagenieten van een langere verblijf onder de Griekse zon. In die tijd mogen ze dan een antwoord dichten op de grote vraag van de rechter, die er ongetwijfeld zijn koppie bij houdt, waar deze schedels zijn ontvreemd of gevonden? Nee, niets van dat al, althans niet door de Amerikanen.
Gekocht op Mykonos, in een winkeltje, voor vijfentwintig euro per stuk. Leuk voor thuis, beetje versieren, hoedje op, lichtje erin, succes verzekerd tijdens de viering van hun Halloween. De verkoper op Mykonos mag nu verklaren waar deze zes koppen zijn gerold en bij een onduidelijk antwoord, loopt hij het risico dat zijn kop gaat rollen.

Dus wees verstandig en houdt de kop erbij, steek de kop niet in het zand, ook niet als die er al onder vandaan is gekomen, de scanner ziet alles. En dan uw kop nog uit de strop halen, wordt moeilijk of zelfs onmogelijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten