Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

vrijdag 18 maart 2011

Bijzondere Bijstand bij erectie...


Na de reeds in één van de andere Flarden besproken televisiereclame over erectiestoornissen is er in Emmen een man die deze reclame iets te letterlijk heeft genomen, erectieproblemen, maak een afspraak bij je huisarts.

Dus vanaf toen slikt de man op doktersadvies erectiepillen, althans volgens het betoog voor de rechtbank door zijn inmiddels in de arm genomen advocaat. En wel om het feit dat andere medicijnen ernstige erectiestoornissen als bijwerking hebben. Slik een pil en de rest stopt als vanzelf met steigeren.

Maar de rechtzaak ging niet om het feit, slik een pil en de rest stopt als vanzelf met steigeren, nee, het ging er om wie zal dat betalen. De zorgverzekeraar weigert om deze opstandpillen te vergoeden en de man heeft geen geld om ze zelf te betalen.
Op naar het Gemeentehuis van Emmen en een daar zich achter het loket van de Bijzonde Bijstandszaken genestelde heer of dame, dat vermeldt het verhaal niet, uitgelegd wat er aan de hand is . De desbetreffende ambtenaar/ambtenares moest met rode wangetjes het verhaal aanhoren en tot de conclusie komen dat de gemeente deze erectiehulpmiddelen niet zou vergoeden. Hoe bijzonder deze vraag ook was, de voorziening is niet bedoeld om medicijnen te vergoeden. Dus met een probleem in de broek en een lege portemonnee weer onverrichter zaken naar huis. Op naar de rechtbank en ook daar was de rechter niet van plan om een uitzondering te maken op de regels, nee, Emmen vergoedt niet en niets.
Hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van die man met de witte bef en op naar Leeuwarden.
Maar ook daar kon hij en zijn advocaat de rechter niet overtuigen dat de financiële bijdragen die de gemeente zou moeten leveren aan zijn ‘niet willen staan probleem’ wel moet geschieden. Nee, was ook daar de uitspraak en de erectie opwekkende middelen zullen zelf moeten worden gefinancierd. De zorgverzekeraar en de Bijstand, hoe Bijzonder ook, keren niet uit voor hulpmiddelen ten bate van steigerende activiteiten. Dus zal de man op zoek moeten naar nieuwe medicijnen voor zijn andere kwalen die wel worden verghoed door een zorgverzekeraar.

Leve de farmaceutische industrie, je produceert gewoon de vraag om nieuwe productie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten