Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

woensdag 23 maart 2011

God straft ongestraft...

Wanneer God dit doet verdient ‘het’ minimaal de doodstraf of levenslang op water en brood. Nee, het, want de discussie of God een hij of een zij is is nog niet uitgewoed, gaat hierbij gewoon vrijuit. Een zondig evenement mag worden gestraft met een aantal onschuldige, gelovige of ongelovige doden, slechts één en twintig waren schijnbaar afvallig genoeg om de zwaarste straf te moeten ontvangen. Zo’n vijfhonderd zijn hardhandig op de vingers en andere ledematen getikt voor hun gedrag en de rest van de aanwezigen, velen, zijn hun ogen geopend dat ongestraft dingen doen die God niet aanstaan, dus zo worden behandeld.

Een Loveparade heeft de klank van een uiterst vredelievend, waarbij geloof geen enkele rol speelt of hoeft te spelen, spektakel en straffen ongepast is. Welke idioot meent om zo’n parade te moeten gebruiken om zijn of haar ideeën aan mensen op te dringen of af te dwingen mankeert iets in de bovenkamer.
Of het er nu vierhonderdduizend of een miljoen waren, afvalligen waren het. Dan valt het straffen volgens mij  niet meer onder de categorie ‘persona non grata’, het op de man of vrouw spelen die komen ‘spelen’, nee, dan valt het bijna onder de categorie ‘genocide’, het bewust ‘uitroeien’ van een groep mensen die anders over zaken en dingen denken dan de almachtige. Het wordt tijd om Den Haag, het mensenrechtentribunaal te voorzien van een mailtje, opsporing verzocht graag van God, de alles overheersende en beslissende veldheer. Jij mag wel en jij mag niet door de tunnel en leven op het veld van Love...

Ik citeer uit een artikel waarin een bisschop één en twintig doden mensen met de mantel der zondigheid afdekt, veroordeelt, de idioot.

‘De Oostenrijkse rooms-katholieke bisschop Andreas Laun is van mening dat het dancefestival Loveparade, waarbij 21 mensen om het leven kwamen en vijfhonderd gewond raakten, een zondig evenement is en deze doden een straf van God zijn.

Deze bisschop is volgens mij een beetje van God los, maar dat zal zijn Oostenrijkse inslag wel zijn, daar is in het verleden wel meer discussie over geweest, hoe de Oostenrijkers tegen bepaalde zaken aankijken en dat doen op een manier waarop de haren, soms schaars, ter Alpen rijzen.
Deze bisschop zit nu een beetje in de verdrukking en voor hem te hopen dat hij niet gaat vallen onder de categorie afvalligen, door het uiten van een uiterst domme mening, en daarbij zijn drukkend einde zal vinden. Laten we deze bisschop niet veroordelen, dat doet God wel. Want die heeft card blanche bij het straffen.

Love is in the Parade.
Let’s make love, don’t hurt people...

Hoe zeg je dat fatsoenlijk in het Oostenrijks, of minimaal in het Duits, en anders in het plat Latijns voor die ‘misschop Laun’dry’.

Want één ding lijkt wel zeker, de vuile was hangt hij buiten namens hem of haar, amen..!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten