Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

woensdag 9 maart 2011

‘Wellust’coni, premier van bunga-bunga...


Het is toch van de zotte dat een premier open en bloot, hij waarschijnlijk niet, maar zijn bezoeksters in ieder geval wel, zich bezighoudt met dit soort activiteiten. Hij maakt zijn land en zich zelf belachelijk in de rest van de wereld. Dat hij zichzelf op zulks een niveau plaatst, dat is nog daar aan toe, maar zijn land te ‘kakken’ zet en nooit meer serieus genomen kan en mag worden, als ze hem niet de laan uit sturen, in de Europese gemeenschap.

Hoever exact de ‘spelletjes’ zijn gegaan vermeldt het verhaal niet, maar alleen al de aanwezigheid van een 17-jarig meisje op dat soort feestjes in al ongepast en het zou een strafbaar feit moeten zijn als daar gelegenheid voor wordt geboden.

Citaat uit de krant:
Avvenire, de krant van de Italiaanse bisschoppenconferentie, schrijft dat wie aan het hoofd van de regering staat, blijk moet geven van soberheid en fatsoen, ook in de persoonlijke levensstijl.
Famiglia Cristiana, een katholiek weekblad dat door miljoenen Italianen wordt gelezen, noemde de premier 'ziek'.

Vervolgens wordt dit Marokkaanse meisje door politie opgepakt op verdenking van diefstal en belt onze Bunga Bunga boy om haar met een leugentje vrij te krijgen. Ze zou de kleindochter zijn van Hosni Mubarak, de president van Egypte.
Een politieke rel is geboren, de diplomaten kunnen hun koffers wel pakken, hetzij om in het donker zo snel als mogelijk Egypte te verlaten of om te gaan bemiddelen, de knopen van de gulp, bijna smekend op hun knietjes, zo netjes mogelijk te gaan sluiten om het gezicht van Italië te redden.

Wellicht heeft deze president nog wel ergens op een afgelegen stukje stuifzand een lege piramide staan. Want ik zou het nooit accepteren dat in dit soort berichten mijn naam te voorschijn komt. Een land als Egypte waar sowieso de normen over waarheden en ro’c’k and roll’ebollen heel anders liggen, uiterst gevoelig zeg maar.

Maar stel; de dochter van president Mubarak brengt een bezoek aan Italië, cultureel bezoek aan Rome, Florence, Pisa en andere fraaie historische steden. Onze ‘geile Berlus’ verneemt dat en nodigt haar uit op een tuinfeestje bij hem thuis, met vele anderen schaars geklede dames. De dress-code, netjes en decent, verandert na zonsondergang in Bunga Bunga style. Ik hoor het nu al donderen boven Caïro.

Wat zal het worden, de schandpaal in het centrum van de stad met de rotte tomaten, stokslagen, stenigen of toch openbare wurgseks tot hij klaarkomt, aankruisen wat is gewenst, meerdere kruisjes zijn toegestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten