Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

maandag 21 maart 2011

Voer voor criminelen...


Belgische criminelen in opstand in een Nederlands getraliede vesting, oei, dat is menens. Normaal ontsnappen ze in België vanachter de tralies met het grootste gemak, met de helikopter of gewoon over de muur die nog niet is gevallen. Voor die reden en het tekort aan of juist een teveel aan, heeft het Gevangeniswezen hotelruimte voor dit soort mensen ingehuurd in Nederland.
Daar is het nu hommeles, want de heren en dames staat het dagelijks geserveerde menu niet aan, 
Hollandse kost en het gebruik van een apparaat wat boven het geestelijk vermogen uit gaat van onze zuidelijke misstappers, de magnetron. 


Voor de lezers onder de grenslijn, een machine die kans ziet om iets dat je achter het deurtje plaatst door middel van het indrukken van één knop met daarop een keuze in één, twee, drie of tien minuten, als je zeker wenst te zijn dat het voer in het bakje waarin dit is bezorgd net niet samensmelt tot één geheel, warm zal kunnen worden genuttigd.

Namens de woordvoerster van het Gevangeniswezen, ene Laurent Sempot, of is dit een spelfout in het persbericht en moet het toch de achternaam zijn waar het probleem nu juist om draait, ‘Stampot’, zal er binnenkort tegemoet worden gekomen aan de wens van de krimi’s.
Belachelijk, kost en inwoning op kosten van de burgers, gelukkig nu eens van onze zuiderburen, en dan ook nog eens noten op hun zang. Frietjes, lekker doorgebakken en geserveerd met een flinke klodder mayo, een extra straf moest het zijn, de term op water en brood verzinkt in de menukaart voor nog net niet een driegangen diner, met een vork en mes en met een beetje geluk een ijzerzaag.

Voor de taaie delen van het opgediende, de tralies van het dag- en nachtverblijf. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten