Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

vrijdag 25 februari 2011

Even tegen het hek en...


Voetballen wekt soms een drang tot op, hoge nood en dan even snel naar de rand van het veld. Toch een korte broek aan en dus kan het wel even vlug, tussen twee aanvallen van de tegenpartij door of na het fluitsignaal voor het nuttigen van de thee. Wachten tot in de kleedkamer is niet meer mogelijk, het moet, nu, of anders langs de beentjes zo de kousen in.
Tegen het hek, hè, dat lucht op. Staat de buurvrouw van tweehoog net te kijken. Roept wat naar de wildplasser buiten de lijnen, die hierop een weerwoord geeft en dat pikt het tweehoogje niet van zo’n snotpork die daar met z’n ding uit de broek staat en belt de politie, voor deze aanstootgevende bezigheid.

Als ik in het weekend beelden probeer vast te leggen van acties met of zonder bal, in dit geval in de hand en dat is bij voetballen met uitzondering van de keeper uitgesloten. Als daar voor gebeld zou gaan worden naar de politie is het einde zoek. Al ga ik er ook vanuit dat de sterke Griekse arm ongetwijfeld helemaal niet zou komen als er zo’n soort mededeling binnenkomt rollen. En als ze al aanwezig zijn, achter de dug-out om al te hitsige trainers weg te houden bij de mannen in het zwart, de één met fluit of fluitje binnen de lijnen en de andere twee met vlag en wimpel, langs de lijn, doen ze daar nog niets aan. Gewoon laten lopen en de druk van de fluitketel, wel buiten de lijnen en tegen het hek.

De tweede helft van een enerverende pot, met een aanwas van maar liefst twee man sterk langs de lijn, zonder entree te betalen toegetreden tot het publiek. Twee man van de sterke arm, als bewaking, als voorkoming van een vroegtijdige vluchtpoging van een wildplasser. Dat is nog niet alles, nog twee man als versterking, in burger, de ophaaldienst in opdracht van tweehoog met uitzicht op.
Maar buiten de waterige actie en mogelijke reactie, die waarschijnlijk niet goed te praten zijn, is het toch van de zotte dat er vier man sterk uitrukken om een urinemonster met een wat te grote mond en een beetje weinig respect naar tweehoog af te komen voeren richting bureau. Alsof er niet wat nuttigers te doen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten