Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

zaterdag 26 februari 2011

Wij betalen alles zelf...


Wanneer wordt het tijd op te houden het systeem steeds maar weer aan te passen aan anders willenden. domme elementen die niets anders willen dan dwarsliggen, de zaak terroriseren, de boel vernielen en mensen intimideren en mishandelen. ‘Openbaarvervoertaliban’.

Ze lachen om de geldstraffen en de dreiging van celstraf, want dat kan gewoon op de lei worden bijgeschreven, zoals vroeger in de kroeg, om aan het einde van de maand, nadat de uitkering is binnen komen lopen op de giro, de zaak netjes te betalen. Althans zo zou het moeten, maar veelal is de lei kleiner dan het op te tellen bedrag en wachten ze gewoon totdat de voordeur uit de scharnieren wordt gehaald, ergens midden in de nacht, tijdens een diepe slaap. De incassoboys komen afrekenen, nu betalen, ter plaatse, anders mee naar een geheel andere slaapkamer, op water en brood. Oh, sorry, dat mag niet, er dient keurig een voedzame en vitaminerijke  maaltijd te worden geserveerd, terwijl oom agent het mag doen met z’n van huis, in het Tupperwaretje, meegebrachte broodje kaas en hagelslag. Tegen de tijd dat hij aan zijn lunch toe is, drijft het plakje kaas bijna naast het bammetje in het doosje. Verschil moet er zijn, dus gewoon doorschrijven aan dat rapport over die niksnut.

Wij, de hele hard werkende gemeenschap betaalt op indirecte wijze de boetes van dit soort eikels. Ho, tot zover en niet verder, ‘dat kan anders’ om met Henk Gemser te spreken.  Werkstraffen, aardappels rooien, pisbakken schoonmaken of door de stakende. vuilophalers niet opgehaalde troep opruimen.
Bijvoorbeeld de voetbalhooligans, oppakken en op maandagochtend om vijf uur terug brengen naar het stadion, voor de volgende wedstrijd. De achtergebleven papierwinkel, plastic bierglazen en koffiebekertjes opruimen en de aangerichte schade aan bankjes, hekken en andere dingen laten repareren. Scheelt de club en de gemeente handen met geld, elke honderd euro aan boete is tien uur werken  en dan denk ik dat dit goed is betaald, tien euro per uur netto.

Respectloos gedrag, respectloos straffen. Al die straffen kosten ons allemaal een vermogen en leveren niets op. Mijn moeder, nog nooit een vlieg kwaad gedaan of haar hand opgehouden bij welke dienst dan ook, moet beknibbelen op haar verzorging en dit soort eikels wordt in de 'watten gelegd' , respect voor dit en voor dat...
Kijk uit voor de privacy, wat, aanplakken op billboard formaat, ik ben een lul, een asociale onbenul zonder respect voor anderen en andermans eigendommen. Vermeldt ergens aan de zijkant van de poster nog even de ‘staat van dienst’, dan weten we zeker met wat voor rot vlees we te doen hebben. Zal zeker het straatbeeld opfleuren, een verfrissende kijk bieden op respectloze koppen. Op elke hoek van de straat en je kunt ‘m nog in het echt tegenkomen ook, wellicht beter van niet, mits hij of zij niet ergens aan het ‘werken’ is…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten