Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

vrijdag 25 februari 2011

Hoe gaan we uit, gekleed of uitgekleed..?


Het is toch van de zotte als je ziet waarmee tegenwoordig een bezoek wordt gebracht aan locaties waar het genieten moet zijn, pret maken, dansen, lachen, biertje drinken, ‘lekkere wijven versieren of kerels, maar dat is voor een ieder verschillend’, ieder zijn of haar smaak.
Laat ik nog maar even in het midden dat er eerst even ‘voorgetankt’ moet worden, thuis alvast het percentage alcoholica naar een aanvaardbaar niveau brengen, dan een shoarmaatje of pizza scoren, zo rond een uur of elf inmiddels en dan richting uitgaan. Net voor het binnentreden van de inrichting voor ‘muzikaal gestoorden’ nog snel een alles bevrijdend en energie opwekkend pilletje en het feest kan beginnen.
Maar dit is een zijsprongetje, door de kleding die wordt gedragen door de dames is het bijna een uitnodiging. ’s Zomers op het strand is er vaak meer bedekt dan op een willekeurige zaterdagavond in een discotheek, met langs de kant, tegen de muur geleund met een biertje, biertje nummer zoveel, veelal bijna de inhoud van een lege krat via de achterdeur afgevoerd, een horde hitsige kijkers. Dansen staat niet op hun lijst van te realiseren bezigheden, kijken, vol laten lopen en zich opgeilen om na nog maar een biertje wellicht het lef te hebben een van de schaars geklede leden van het vrouwelijk geslacht met dubbele tong aan te spreken. Waarna de boys teleurgesteld, lichtelijk geïrriteerd of boos reageren op de afwijzing die daarop volgt. Hier sluipt het gevaar naar buiten, want er komt een moment dat de dames richting huis moeten en de opgewonden ‘piemeltjes’ met het bieretiketje nog op het voorhoofd geplakt, proberen verhaal te halen en alsnog in aanmerking willen komen voor een kusje of meer. En dan wederom nul op rekest krijgen en daar ontstaat de mogelijkheid tot daden waar later heel veel spijt van zou kunnen volgen.
Ligt dit aan de lafheid, de onzekerheid, het dronkenschap of alles tezamen van de boys of ligt het aan de dress code voor het uitgaansleven der dames. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten