Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

vrijdag 25 februari 2011

Parachute vergeten..?


Staat je vliegtuig op het punt van vertrekken vanaf het vliegveld van Larnaca, Cyprus, richting Athene. Rijst er ineens iemand op uit z’n stoel, een Griekse man, die de deur opent en springt pardoes uit het vliegtuig. Maakt een keurige landing op de startbaan, all clear, en zet het op een lopen.

Niet snel daarna werd de man door de veiligheidsmensen van het vliegveld opgepakt en afgevoerd. Na een aantal dagen moet hij voorkomen bij de rechtbank en daar houdt hij vol dat er iemand met een wapen aan boord van het toestel was en dat hij dat had gezien. Hij vreesde voor een aanslag door terroristen naar aanleiding van het bezoek door de Indiase president aan Cyprus.
De vlucht liep door het incident een vertraging op van een kleine twee uur en momenteel pijnigen de veiligheidsdiensten zich het hoofd suf, hoe het mogelijk was om zo eenvoudig en op dat punt uit het vliegtuig te kunnen springen.

De één ziet ze vliegen, wellicht dagelijks, en de ander ziet ze dus mogelijk gaan schieten. Weer een ander, laat me raden? Wellicht straks, als het vliegtuig reeds op zo’n tienduizend voet zit, deur open en ‘wandelen’, want ik zag ze vliegen of mijn buurman of buurvrouw, want dat kun je niet direct zien, draagt een burka. Met mogelijk daaronder een bomgordel of is het een kuisheidsgordel, doorgeslipt bij de controle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten