Trebor's Flarden, belicht in telkens korte stukjes, verhaaltjes, anekdotes het leven, het be’leven,
op een Grieks eiland.
Soms direct, soms van veraf, soms via de media of van horen vertellen of zeggen, mond tot mond.
Als je weg bent uit de directe invloed van ooit thuis, ga je dingen anders zien, anders benaderen en
beoordelen, kritischer of soms lacherig.

vrijdag 25 februari 2011

Is het kunst of is het kitsch..?


Eerst moest alles een beetje strak worden getrokken, sneetje daar en daar, optrekken en vastnieten. In de ‘face’ wat gelift en de buik wat opgestrakt na de bevalling van de tweede, de hangende ruimte onder de bovenarmen voorzien van een blouse zonder mouwen look. Vervolgens waren het de lippen en toen de wangzakken die met een “Vanessa-botox’ gevuld moesten gaan worden om er een beter uiterlijk van te krijgen, de zaak voor de buitenwereld een beetje opliften en sommige onderdelen wat opkrikken, met siliconen. Een totale metamorfose om te eindigen met een ‘plastic-ziet-er-niet-uit-helwegen-uiterlijk’.
Als we dit dan inmiddels allemaal hebben ondergaan kunnen er nog twee zaken gedaan worden om je fatsoenlijk op straat te vertonen. Als eerste een complete verbouwing bij een plastic chirurg, zeg maar een make-over, een wedergeboorte op latere leeftijd en als tweede een liposuctie om die overtollige vetvoorraden af te voeren. Daarna is er weinig hoop meer om de zaak nog te redden van de tand des tijd, de jaren die zijn gaan tellen. Zelfs de uren in de sportschool op de loopbanden, roeimachines en na afloop de Turkse baden en saunabezoeken hebben het niet kunnen stoppen.
De grote vraag is en blijft, is het echt of is het nep, is het kunst of is het kitsch, is het de investering waard of kan het direct door naar de rommelmarkt?

En dan opeens, uit het niets, een heuse waarschuwing van de Britse regering, een ‘warning’ aan meer dan vijftigduizend vrouwen met een verbouwde, opgekrikte boezem, voor explosiegevaar.

Deze vrouwen, een soort van wandelende siliconentietenterroristen, lopen het risico dat hun volgepompte borsten ineens met een luide knal vervallen tot een paar slap hangende velletjes. Om aan eventuele verdere gevolgen maar niet te denken.
Je zal naast zo’n dame zitten in het vliegtuig, acuut maakt de piloot een noodlanding of vraagt luchtsteun. Het vermoeden rijst bij deze heren dat er wel eens een minder goedwillend persoon aan boord is gekomen, geslipt door de veiligheidscontrole. Het dagelijks werk van de aanwezige beveiligers heeft waarschijnlijk onder invloed van het adembenemende uitzicht een geheel andere werking tot stand gebracht en heeft zij de strenge controle, inclusief het fouilleren moeiteloos doorstaan.

Het gaat om een reeds uit de productie genomen Frans product, PIP, welke tweemaal zo slechts zijn als andere siliconen implantaten. Al wordt hierbij niet vermeld wat de kwaliteit van de andere soorten dan wel is. Tevens wordt aangeraden om een plastisch chirurg te raadplegen, een andere dan degene die de ‘bommen’ eerder heeft geplaatst.

Negentig procent van dit product is geëxporteerd naar zo’n zes en zestig verschillende landen, waaronder ook Nederland. Dus dames wees gewaarschuwd, u kunt tijdens uw dagelijkse boodschappen spontaan een geheel andere gedaante aannemen en thuiskomen met uw vullingen tussen de bloemkool.

Conclusie: investering waardeloos met als eindresultaat een platte bedoening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten